Rebarborový koláč

Červen jsem nějak nezvládla, co se článků týče, ale pokusím se to napravit v červenci. Na začátek bych dala rebarborový koláč. Vsadím se, že jdu s křížkem po funuse a nikde se už rebarbora nedá sehnat. Pekla jsem už nejmíň před měsícem, ale poslední dobou chodím domů strašně utahá a nemám sílu už nic hledat a psát. Recept je to opět velmi jednoduchý, v pohodě zvládnete (vypůjčila jsem si ho, a taky trochu upravila, z květnového foodu). Pekla jsem ve formě 35 x 25 cm, takže cokoliv tomu podobný bude v pohodě.

Ingredience na těsto

  • 100g změklého másla
  • 85g kupicového cukru
  • 1 velké vejce
  • 180g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka mletého kardamonu a soli

Ingredience na náplň

  • 200g neochuceného pomazánkového másla
  • 200g mascarpone
  • 200g zakysané smetany
  • 125g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300g rebarbory
  • 1 lžíce třtinového cukru na posypání

Postup

  1. Do mísy dejte změklé máslo a cukr a ušlehejte.
  2. Postupně v míchejte vejce, následně přidejte všechny suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, kardamon, sůl).
  3. Vyndejte těsto z mísy a na pomoučněném válu rozválejte na velikost plechu. Tahle část mi osobně moc nešla, takže jsem vždycky vyválela kousek, přenesla do zapékací mísy vyložené pečícím papírem a tak jsem to opakovala, dokud nebylo všechno těsto zpracované. Zapékací mísu (plech) dejte na chvíli do chladu a připravte si náplň.
  4. Oloupejte rebarboru a nakrájejte ji podélně na tenké proužky.
  5. Do mísy dejte všechny přísady na náplň (od pomazánkového másla až po vanilkový extrakt) a promíchejte je.
  6. Náplň nalijte na vychladlé těsto, poskládejte na povrch proužky rebarbory a posypte cukrem.
  7. Dejte péct do trouby předehřáté na 200°C a pečte 40-45 minut. Po upečení nechte koláč tak hodinu vychladnout, náplně je jinak dost měkká.

IMG_20150531_171418

Dobrou chuť :)

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: