Canelé

Už dlouho jsme tu neměli žádný recept, že? Zůstáváme na francouzské vlně a dneska vás seznámím s malými bábovičkami canelé. Jsou velmi jednoduché na přípravu, nevyžadují žádné nedostupné ingredience a chutnají skvěle. A kdyby chtěl někdo dělat na okolí chytráka, tak pocházejí z Bordeaux. Ještě jedno upozornění než začneme – těsto musí několik hodin odpočívat v chladu, tak s tím počítejte. A teď už jdeme na to!DSC_0064

Ingredience na 16 báboviček (já mám formu bordelais):

  • 375 ml mléka
  • 25 g másla
  • 2 vejce a 1 žloutek
  • 90 g cukru krystal
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 30 ml rumu
  • 75 g hladké mouky

DSC_0063

Postup:

  1. V hrnci zahřejte mléko, dokud nezačne lehce bublat. Přidejte na kostky nakrájené máslo nechte rozpustit, poté sundejte hrnec z plotny a nechte chladnout.
  2. Do mísy dejte cukr, vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Mixujte několik minut až směs nabude na objemu a lehce zesvětlá (cca 3 minuty).
  3. Přidejte mouku a rum, promíchejte.
  4. Přimíchejte vychladlé (stačí vlažné) mléko s máslem a dejte hotové těsto několik hodin odpočinout do lednice (nejlépe přes noc).
  5. Předehřejte troubu na 190°C. Rozlijte těsto do vymazaných formiček formiček pokud nepečete v silikonu. Pozor, neplňte až po okraj, během pečení canelky trochu vyběhnou. Dejte péct do trouby na 35-45 minut. Po vyndání z trouby nechte ještě 20 minut chladnout.

DSC_0065

Přeji lahodné mlsání!

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: