Opičí máslo

Už jste slyšeli o opičím másle? Ne? No, tak to musíme společně rychle napravit! Jestli máte rádi banány aspoň tak, jako já, jste na správný adrese. Opičí máslo je ve skutečnosti taková banánová marmeláda. A ještě něco navíc. Je to vlastně i trochu piña colada bez alkoholu, protože je v ní i ananas a kokos. Tak jdeme na to, ne?

DSC_0013Ingredience na cca 800 ml:

  • 5 středně velkých banánů (ideálně bez černých teček)
  • 560 g konzervovaných ananasů na kostky včetně šťávy (většinou je to 1 konzerva)
  • 250 g krupicového cukru
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Oloupejte banány, nakrájejte je na kousky a dejte do hlubší pánve.
  2. Přidejte zbylé suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte na mírném plameni. Banány se postupně rozpustí a vznikne marmeláda. Na to míchání pozor, jinak se to připálí a to pak neni pěkný (jo, vlastní zkušenost).
  3. Hotové máslo nalijte do sterilizovaných sklenic (já mám ty svoje odsud) a vychlaďte. Takhle máslo vydrží 4-6 týdnů, díky citronové šťávě a cukru. Pokud chcete mít jistotu, zavíčkujte skleničky, dejte je do pekáčku s horkou vodou a dejte na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.

Pokud je na vás 800 ml moc, klidně všechno vydělte dvěma, u nás to není potřeba. I když jsem jediná, kdo opičí máslo jí, mizí poměrně rychle. Nedávám si ho na pečivo (protože ho nejím), ale na palačinkách, v ovecné nebo polentové kaši je moc fajn, Nebo jen tak na mlsání, tohle se odpouští, je to vlastěn jenom ovoce, ne? :)DSC_0016DSC_0014

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: